„СТАРА БИСТРИЛИШКА КЪЩА“ е самостоятелна къща на 120 години, реставрирана основно, стени от кирпич, отвътре и отвън замазка слама и глина, варосана,покрив- турски керемиди.

Състои се от 2 /две/ спални. Максимален капацитет – 6 души.

  • голям хол
  • оборудвана кухня
  • съвременно обзаведени вътрешна баня и тоалетна
  • сателитна ТВ, Wi-Fi интернет.
  • реставрирана камина тип „оджак“, дъбови дърва на разположение
  • тераса-чардак
  • барбекю с дъбови дърва
  • паркинг за колите

Обширен заграден обезопасен двор, волейболно игрище на трева, баскетболен кош, тенис маса, топки, федербал, табла, шах, дартс, хамак, шезлонги, чадъри. Ползване на велосипеди, детски кът с люлка и катерушка, ОК сте с Вашия домашен любимец. Безплатен Wi-Fi интернет.

Къща от пръст/глина често е всъщност толкова истинска и натурална. Великолепно е човек да живее в дом направен от кал/ глина! Земята по своята същност е богата на минерали и има свойства, които са благоприятни за човешкото здраве. Човекът е използвал пръст още с появяването си на тази земя. За щастие все още имаме тази възможност и Ви предоставяме нашата СТАРА БИСТРИЛИШКА КЪША на 120 години.Глината има свойството да бъде електромагнитен изолатор. В наши дни тя е чудесен съюзник срещу клетките за мобилни телефони, безжичния интернет и сателитните вълни. Благодарение на това нашият дом е изолиран от най-различни електромагнитни излъчвания.Стените направена от пръст или глина /непечени тухли, кирпич/ имат висока топлинна инерция. Това означава, че къщата е прохладна през лятото и топла през зимата.Гредите в къщата са също 120 годишни, от дъб наричан тук горун, здраво дърво и не се реже дори с моторна резачка
Къща построена от този естествен материал е много добре шумоизолирана.Ако сте от хората, които имат респираторни заболявания, къщата от пръст/ глина е точно за вас. Този материал помага повече от всеки друг да се избегнат настинка, бронхит или астма. Това е така, защото пръстта е дишащ материал по своята същност. Стените направени от пръст естествено регулират влажността в къщата и предотвратяват кондензацията, една от причините за тези болести.Почвата е безвреден материал. Не съдържа токсични химикали.